Sensör teknikleri içerisinde kütle duyarlı sistem sensörleridir. Elde edilen görüntü işleme kütleye bağlı olarak ortaya çıkan frekansın bir fonksiyonu olarak elde edilir. Elde edilen sinyallere sensogram denir. Elektrokimyasal sensörlerde olduğu gibi uygulanan potansiyel sonucunda oluşan frekans titreşimleri sinyallere, oluşan sinyallerde özerk sayısal işleme teknikleri vasıtasıyla görüntülere dönüştürülür. Elde edilen sensogramlarda kütle, zaman ya da frekans, zaman ilişkileri incelenir. Bu sistemlerde elde dilen frekanslar kuvars denilen özel bir maddenin iki tabaka arasında uygulanan potansiyel sonucunda belirli bir madde belirli bir frekansla titreşmesiyle uygulanan potansiyel büyük olursa meydana gelen titreşim frekanslarıda büyük olur ve orantılı şekilde elde edilen sinyallerde büyüyerek elde edilen görüntü işlemelerin çözünürlüğü de iyi olur.
Yüzey Plazma Rezonans:
Bu teknikte QSM tekniğinde olduğu gibi bir prizma yüzeyinde oluşan polarizasyon farkının zaman bağlı olarak takip edilmesiyle sinyaller elde edilir. Elde edilen bu sinyaller özel matematiksel fonksiyonlar yardımıyla görüntülere dönüştürülüp bu şekilde işlenir. QSM tekniğine göre polarizasyona bağlı olarak elde edilen frekans değişimlerinin büyüklüğüne bağlı olarak sinyal işleme tekniği de değişir.
Bu teknikte prizma yüzeyine gönderilen polarize ışık yüzeyde meydana gelen kırılma indisi değişmelerine bağlı olarak daha büyük ya da daha küçük şiddetli yansımalar meydana getirir. Oluşan bu yansımalar değişik frekansta titreşerek frekans zaman bağlı olarak sinyallere, oluşan bu sinyallerde belirli pikselde görüntülere dönüştürülür.
İlk Yorumu Siz Yapın